«Η Αϊσιέ, η Κυπριακή Δημοκρατία και οι άλλοι...»,

Σημερινή, 7 Μαρτίου 2004

 

Του Πάνου Ιωαννίδη*

«Η Αϊσιέ πάει διακοπές». Με αυτό το κρυπτογραφημένο μήνυμα, οι Τούρκοι άρχισαν το δεύτερο Αττίλα και ολοκλήρωσαν το έγκλημα του 1974. Ένα έγκλημα που διαπράττουν -κατ’ εξακολούθησιν και καθημερινά- για 30 ολόκληρα χρόνια...

Έδωσαν το σύνθημα, έχοντας βέβαια εξασφαλίσει την έγκριση των συμμάχων τους. Μεταξύ αυτών και οι Άγγλοι, που όμως -για το καλό της Τουρκίας και το δικό τους- είχαν φροντίσει να τους προειδοποιήσουν: «Εντάξει, η Αϊσιέ να πάει διακοπές, αλλά προσέξετε να μην το παρακάνετε, γιατί θα αυτο-εγκλωβιστείτε...».

Οι Τούρκοι δεν έδωσαν σημασία στην προειδοποίηση, έστειλαν την Αϊσιέ διακοπές και άρχισαν να την εκπορνεύουν μέσα στα σπίτια μας. Και ενώ -στα 30 χρόνια που πέρασαν- το ελεύθερο κομμάτι της Κυπριακής Δημοκρατίας αναστήθηκε, πλήρωσε ολόκληρο το τίμημα της εναρμόνισης και περιμένει την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση σε μερικές εβδομάδες, η Τουρκία απλώς «...συνέχισε να εκπορνεύει την Αϊσιέ μέσα στα σπίτια μας». Οι Άγγλοι είχαν δίκαιο: Η Τουρκία το παράκανε, αυτο-εγκλωβίστηκε και έγινε ρεζίλι διεθνώς, παρασύροντας μαζί και τους συμμάχους της... Γι’ αυτό και όλοι μαζί -Τουρκία και σύμμαχοι- χρησιμοποιώντας το Ίδρυμα ΟΗΕ και με τη βοήθεια μερικών ψοφοδεών και κατ’ όνομα Ελλήνων, προσπαθούν να σκοτώσουν την Κυπριακή Δημοκρατία προτού προλάβει να γίνει Ευρώπη:

• Πρώτα στην Κοπεγχάγη, μας εκβίαζαν και μας απειλούσαν οι αχρείοι ότι «εάν δεν αποδεχθούμε το Σχέδιο Λύσης Ανάν, η ένταξη στην Ευρώπη ακυρώνεται». Και έγιναν ρεζίλι...

• Ύστερα στη Νέα Υόρκη, αμόλησαν λυτούς και δεμένους για να τους υποσχεθούμε «ότι θα συνομιλήσουμε, ότι -αν δεν τα βρούμε- θα εμπλέξουμε Ελλάδα και Τουρκία, ότι -αν και πάλι δεν τα βρούμε- θα μας τα βολέψει ο Ανάν και ότι -τελικά- ό,τι και να βγεί θα το πάρουμε στο Λαό για να αποφασίσει ΝΑΙ ή ΟΧΙ». Εμείς το υποσχεθήκαμε και οι αφελείς νόμισαν ότι είχαν κερδίσει το παιγνίδι...

• Τώρα είναι βέβαιοι οι αχρείοι ότι με «τις απειλές και τις χρηματικές υποσχέσεις της τελευταίας στιγμής» θα εκβιάσουν τους Ελεύθερους Πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας να πουν το «ΝΑΙ»!

Πιστεύουν, άραγε, πραγματικά ότι «έτσι, απλώς και μόνο με ατεκμηρίωτες κουβέντες και πολιτικίστικες ανοησίες θα πείσουν όλους μας να δολοφονήσουμε την Κυπριακή Δημοκρατία»;

Και μετά; Ποια θα είναι η Πολιτεία μας; Η Έκτρωση-Λύση Ανάν:

• Που καταργεί το Κράτος μας, ενώ η Ευρώπη το αναγνωρίζει;

• Που παραχωρεί στον Εισβολέα Κυριαρχία, Ιθαγένεια και Σύνορα, και του νομιμοποιεί ένα δικό του μελλοντικό Κράτος με έδαφος τους κλεμμένους Τόπους μας;

• Που εκφυλίζει όλες τις εξουσίες ενός αξιοπρεπούς Κράτους και εξισώνει τους νόμιμους Πολίτες με τους εγκληματίες Εποίκους;

• Που υποθηκεύει την Οικονομία και εξουδετερώνει την Ασφάλεια στο διηνεκές, καθιστώντας τον Τόπο «Ανοχύρωτη Πολιτεία και εύκολη λεία» για τον κάθε μελλοντικό Τυχοδιώκτη;

• Ή μήπως η Πολιτεία μας θα πρέπει να είναι το ένα και μοναδικό φαινόμενο στην Ευρώπη, που η Έκτρωση-Λύση Ανάν θα του έχει καταργήσει όλες τις Αρχές Δικαίου και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων;

Με αυτήν την στέρεα τεκμηρίωση, οι Ελεύθεροι Πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας θα πούν τον Απρίλιο του 2004 το δικό τους μεγάλο «ΟΧΙ».

Γιατί μόνο πάνω σ’ αυτό το ισχυρό «ΟΧΙ» είναι που μπορεί να βασιστεί η Αξιοπρέπεια και η πορεία της Ευρωπαϊκής Κυπριακής Δημοκρατίας,

«ΝΑΙ» θα πουν μόνο οι λίγοι, εκείνοι που αθέλητα ή ηθελημένα «βοηθούσαν την Αϊσιέ να περάσει καλά στις διακοπές της»...

Και η Αϊσιέ θα επιστρέψει, πλαδαρή και γηρασμένη από την 30χρονη εκπόρνευση, εκεί που ανήκε πάντα...

* Νομικός - Βιομήχανος, πρόσφυγας από την Αμμόχωστο

 


 

Tο ρεζίλεμα της Τουρκίας, των συμμάχων και των εργολάβων...

και η ελπίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας

Σημερινή, 14 Μαρτίου 2004

 

Του Πάνου Ιωαννίδη*

Mε το κρυπτογραφημένο μήνυμα «η Αϊσιέ πάει διακοπές», οι Τούρκοι ολοκλήρωσαν το Έγκλημα του 1974, αλλά η Αϊσιέ ρεζίλεψε ΔΙΕΘΝΩΣ την Τουρκία και τους Συμμάχους της, διότι επέμενε να παριστάνει -για 30 ολόκληρα χρόνια- την ωραία και ποθητή πόρνη...

Ήταν, λοιπόν, αναμενόμενο ότι η Τουρκία και οι Σύμμαχοι θα αμοληθούν σε μια λυσσαλέα προσπάθεια για να προλάβουν το ΜΕΓΑΛΟ ΡΕΖΙΛΕΜΑ, δηλαδή την ολοκλήρωση της ΄Ενταξης του ΚΥΡΙΑΡΧΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ενωμένη Ευρώπη. Γι’ αυτόν το λόγο:

1) O Αμερικανός Τόμας Ουέστον, μόλις πάτησε το πόδι του στη δική μας Πατρίδα μας απείλησε ότι, εάν πούμε ΟΧΙ, θα φέρουμε χίλιες ευθύνες και μας υποσχέθηκε χρήματα... Την επόμενη μέρα κάποιοι άλλοι μας είπαν πως «ήταν παρεξήγηση...».

2) Ο Εγγλέζος Τζακ Στρο μας απείλησε με τον πλέον άξεστο τρόπο για τις ίδιες ευθύνες του ΟΧΙ μας... Την επόμενη μέρα, κάποιος άλλος μας είπε ότι «δεν τα εννοούσε έτσι, αλλά αλλιώς....».

3) Ο Εγγλέζος Λόρδος Ντέιβιντ Χάνεϊ μας απείλησε... με φινέτσα ότι όσα ΟΧΙ πούμε, τόσα Δημοψηφίσματα θα γίνουν... μέχρι να πούμε ΝΑΙ... και μας θύμισε λίγο τον Χάρτιγκ. Κάποια στιγμή, κάποιος άλλος θα μας πει ότι «ήταν παρεξήγηση, ο Λόρδος αλλιώς τα εννοούσε...».

Η συμπεριφορά των προαγωγών της Αϊσιέ δεν προκαλεί απορία, διότι:

• Οι μεν ΗΠΑ δεσμεύτηκαν προς την Τουρκία «να κάμουν ότι μπορούν για να αποτρέψουν την Ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση του ΚΥΡΙΑΡΧΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ της Κυπριακής Δημοκρατίας»,

• η δε Αγγλία έχει το άγχος ότι το ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΚΡΑΤΟΣ της Κυπριακής Δημοκρατίας θα γίνει ισότιμος Συνεταίρος της, αλλά και το ανήμπορο παράπονο ότι ήταν εκείνη που είχε προειδοποιήσει την Αϊσιέ «να μην το παρακάμει διότι θα γίνουν όλοι μαζί ρεζίλι...».

Απορία υπάρχει μόνο -από πολύ λίγους που ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΑΚΟΜΑ- «γιατί επιμένουν οι ντόπιοι εραστές της Αϊσιέ να εξουδετερώσουν το ΟΧΙ μας, σπέρνοντας ανύπαρκτους κινδύνους, υποσχόμενοι ανύπαρκτο πλούτο και εκβιάζοντας τις πατριωτικές κυπριακές συνειδήσεις».

Για όσους ακόμα απορούν, η απάντηση είναι πως «οι ντόπιοι εργολάβοι της κατάργησης του Κράτους μας, απλώς οφείλουν να ανταποκριθούν προς τις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει...». Στο μεταξύ όμως, μεσολάβησε κάτι σοβαρό:

Ο νέος Πρωθυπουργός της Ελλάδας δεσμεύτηκε -αμέσως μετά από την εκλογική του νίκη- ότι «θα εργαστεί με όλες του τις δυνάμεις για μια δίκαιη, λειτουργική και ευρωπαϊκή λύση για το θέμα της Κύπρου».

Δηλαδή, μετά από καιρό, επανέρχεται από τα πλέον επίσημα χείλη της Ελλάδας «ο ευρωπαϊκός χαρακτήρας, που θα πρέπει να έχει η οποιαδήποτε Λύση» και που -με απλά λόγια- σημαίνει «Λύση για ολόκληρο τον Κυπριακό Λαό, με βάση τις Θεμελιώδεις Αρχές Δικαίου και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, πάνω στις οποίες βασίζεται η ύπαρξη και το μέλλον της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Η ανανεωμένη εντολή του Ελληνικού Λαού ανανεώνει και την ελπίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο νέος Πρωθυπουργός της Ελλάδας σε απόλυτη συνεργασία με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, τον οποίο ο Κυπριακός Λαός θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο με το βροντερό ΟΧΙ του Απρίλη, θα μπορέσουν να μεθοδεύσουν τα ορθά βήματα μετά από την 1η Μαΐου, με στόχο μια ευρωπαϊκή και με πραγματική Ασφάλεια Λύση για ολόκληρο το Λαό της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αυτή είναι πλέον η ελπίδα, αλλά και η ευθύνη των δύο ηγετών...

 

* Νομικός- Βιομήχανος, πρόσφυγας από την Αμμόχωστο

 


 

«Πνευματικό Κέντρο Βριλησσίων», 21 Μαρτίου 2004

_____________________________________________

 

«Σχέδιο Λύσης Ανάν» : Μετά από 30 χρόνια, πορεία Αξιοπρέπειας ή Καταστροφής;

___________________________________

Εισηγητής: Πάνος Ιωαννίδης (Νομικός- Βιομήχανος)

Πρόσφυγας από την Αμμόχωστο της Κύπρου

________________________________________________

 

 

Κυρίες και Κύριοι,

 

Η πρόσκληση να είμαι απόψε εδώ με τιμά ιδιαίτερα, γι’ αυτό και θερμές είναι οι ευχαριστίες μου προς τους Οικοδεσπότες και -ιδιαίτερα- προς όλους εσάς που έχετε ανταποκριθεί.

 

Επειδή δεν είμαι σε όλους γνωστός, οφείλω πιστεύω να δώσω την προσωπική μου ταυτότητα:

 

Είδα τη Ζωή πριν από 58 χρόνια, στην Αμμόχωστο της Κύπρου. Αποφοίτησα από τη Μέση Εκπαίδευση της Πόλης μου και από την Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, με κάποια μεταπτυχιακά στη Διεύθυνση Βιομηχανικών Επιχειρήσεων και στη Βιομηχανική Χημεία.

 

Παντρεμένος με δύο Υιούς, που είναι σήμερα 35 και 32 ετών.

 

Επειδή οι Τούρκοι κατέλαβαν και την Αμμόχωστο, τα τελευταία 30 χρόνια μας φιλοξενεί η Λευκωσία.

 

Ιδεολογικά ανήκω στη κεντρο-δεξιά και πολιτεύτηκα κομματικά για δύο 10ετίες. Αυτή η δραστηριότητα τερματίστηκε επίσημα πριν από 5 χρόνια, θεωρώντας ότι «οι κομματικές σκοπιμότητες περιορίζουν την ελευθερία έκφρασης και την δυνατότητα για γνήσια προσφορά».

 

Είναι για χάρη αυτής της προσφοράς που παραμένω έντονα πολιτικοποιημένος, διότι πιστεύω πως «η διαμόρφωση και η έκφραση έντιμης άποψης, αποτελεί επιβεβλημένο καθήκον».

 

 

Αγαπητοί Φίλοι,

 

Οι απόψεις που θα ακουστούν είναι καθαρά προσωπικές, ισχύουν ως ορθές μέχρι που άλλες απόψεις πείσουν για τα αντίθετα και βασίζονται σε 2 δεδομένα:

 

· Το πρώτο είναι το «Σχέδιο Λύσης Ανάν», όπως εξελίσσεται μετά από τη τελευταία Συμφωνία της Νέας Υόρκης τον περασμένο μήνα.

· Το δεύτερο είναι η Υπογραφή της Συνθήκης Προσχώρησης, που έγινε στη Στοά του Αττάλου στις 16 Απριλίου 2003 και που προβλέπει την επίσημη Ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση την 1η Μαίου 2004.

Προσπάθεια μου θα είναι να μην κουράσω, γι’ αυτό και θα αναφερθώ -με απλά λόγια- μόνο στα σημεία εκείνα που είναι καθοριστικά για τη διαμόρφωση άποψης. Εξ άλλου, η αναφορά σε λεπτομέρειες θα ήταν χρήσιμη μόνο, εάν τα θεμελιώδη ήσαν κατ’ αρχή λογικά και συζητήσιμα.

 

Επιτρέψετε μου πρώτα μια ελάχιστη αναδρομή::

Πριν από 17 χρόνια (τον Μάιο του1987) και με αφορμή την Ευρωπαϊκή Πορεία της Κυπριακής Δημοκρατίας που έμελλε τότε να αρχίσει, είχα δηλώσει δημόσια μερικά απλά πράγματα. Και -πιστέψτε με- το μόνο που πιστεύω ότι διαθέτω είναι «η κοινή λογική». Τότε, λοιπόν, είχε λεχθεί ότι:

 

«Υπάρχει κάθε λόγος για να πιστεύουμε πως η Ευρωπαϊκή μας Πορεία θα αποτελέσει ισχυρό μοχλό πίεσης πάνω στη δική μας πλευρά για μια τακτοποίηση του Κυπριακού Θέματος, γιατί είναι ξεκάθαρο πως η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση που θα επιδιώκουμε θα πρέπει να αφορά ολόκληρη την Επικράτεια της Κυπριακής Δημοκρατίας

 

Τι έχουμε σήμερα: Έχουμε «την διαδικασία των 4 σημείων της Νέας Υόρκης» για την επίτευξη «Τελικού Σχεδίου Λύσης»: Πρώτα με απ’ ευθείας Συνομιλίες με την Τ/Κ πλευρά, που εάν αποτύχουν (ήδη απέτυχαν) θα εμπλακούν η Ελλάδα και η Τουρκία, που και αυτές εάν αποτύχουν (αυτό πιστεύω ότι θα συμβεί) θα επέμβει ο Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών για να γεμίσει τα κενά τελεσίδικα, ώστε οπωσδήποτε να υπάρχει στο τέλος Μαρτίου «Τελικό Σχέδιο Λύσης». Αυτό θα υποβληθεί σε δύο χωριστά Δημοψηφίσματα, ένα από τους Ε/Κ και ένα από τους Τ/Κ, στις 20 Απριλίου 2004.

 

Και διερωτάται η κοινή λογική: Γιατί, μετά από 30 ολόκληρα χρόνια, όλο αυτό το κακό μέσα σε μερικές εβδομάδες;

 

Διότι -απλούστατα- η απλή εκείνη πρόβλεψη του 1987 επαληθεύτηκε: Η Συνθήκη Προσχώρησης πράγματι προβλέπει ότι την 1η Μαίου 2004 το Κράτος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα ενταχθεί πλήρως στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ότι θα είναι κυρίαρχο επί ολοκλήρου του Εδάφους της Νήσου Κύπρος, ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα εφαρμόσει το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο επί εκείνου μόνο του μέρους της Επικράτειας της επί του οποίου μπορεί να ασκήσει κυριαρχία, και ότι το κατεχόμενο μέρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα πρέπει να περιμένει τη σειρά του.

 

Με λίγα λόγια, από την 1η Μαίου, το Κυρίαρχο Κράτος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα αποτελεί ισότιμο Μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Τουρκία θα κατέχει παράνομα, όχι μόνο μέρος του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι αδικημένοι θα είναι, όχι μόνο ο Κυπριακός Λαός, αλλά τα 510 εκατομμύρια Ευρωπαίων Πολιτών, οι Βρετανικές Βάσεις στο Νησί θα αμφισβητούνται διεθνώς, η Τουρκία -εάν επιθυμεί να συνομιλεί με την Ευρώπη- θα πρέπει να αναγνωρίσει την ευρωπαϊκή πλέον Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά επίσης -από την 1η Μαίου και μετά- η Λύση του Κυπριακού Θέματος θα οφείλει εξ ορισμού να βασίζεται επί των Θεμελιωδών Αρχών Δικαίου και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που θεμελιώνουν την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Όλα αυτά σημαίνουν ότι το μόνο που θα μπορεί πλέον να γίνει είναι «το Κατεχόμενο Κομμάτι της Κυπριακής Δημοκρατίας να επαν-ενωθεί ορθά με τον ελεύθερο κορμό της Κυπριακής Πολιτείας και -μέσω αυτής- με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Και βέβαια, αυτή η εξέλιξη δυσαρεστεί την Τουρκία και την Αγγλία, γι’ αυτό και πιέζουν με κάθε θεμιτό και μη τρόπο για να επιβάλουν το «Σχέδιο Λύσης Ανάν», το οποίο:

· Καταργεί το αναγνωρισμένο Κράτος της Κυπριακής Δημοκρατίας,

 

· Νομιμοποιεί στον Τούρκο Εισβολέα και στους Τούρκους Εποίκους Κυριαρχία, Ιθαγένεια και Σύνορα, δηλαδή Κράτος με έδαφος τους κλεμμένους Τόπους των Ελλήνων Κυπρίων.

 

· Εκφυλίζει όλες τις εξουσίες (Εκτελεστική, Νομοθετική και Δικαστική).

 

· Εξισώνει τους νόμιμους Πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας με τους Εποίκους.

 

· Εξουθενώνει την Οικονομία του Κράτους για πάντα.

 

· Διασφαλίζει για πάντα την ύπαρξη των Βρετανικών Βάσεων.

 

· Εξουδετερώνει πλήρως την Ασφάλεια της Κυπριακής Πολιτείας.

 

· Και, εάν τελικά όλα αυτά γίνουν αποδεκτά ως «δήθεν προσωρινές αποκλίσεις από το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο», θα οδηγηθεί προς την Ευρώπη μια Κύπρος-έκτρωμα, που θα αποτελεί το μοναδικό φαινόμενο Κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που η «Λύση Ανάν» θα του έχει παραβιάσει -νομίμως και μονίμως- όλες τις Αρχές Δικαίου και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επί των οποίων βασίζεται η ύπαρξη της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Μιλώντας όμως τόσο κάθετα, για ένα θέμα καθοριστικό για την Κύπρο, τον Ελληνισμό και την Ευρώπη, οφείλουμε να τεκμηριώνουμε. Γι’ αυτό, πάντα με σεβασμό προς τον χρόνο του ακροατηρίου, ας δούμε τι προνοεί το «Σχέδιο Λύσης Ανάν» αναφορικά με τα βασικά ερωτήματα:

 

 

Ερώτημα 1ο: «Το Σχέδιο Λύσης Ανάν δημιουργεί Νέο Κράτος ή αποτελεί Μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας»;

 

Το «Σχέδιο» καταργεί την Κυπριακή Δημοκρατία και δημιουργεί Νέο Κράτος, διότι:

 

· Δεν μιλά καθόλου για «Κυπριακή Δημοκρατία» ούτε καν για «Ομόσπονδη Κυπριακή Δημοκρατία», αλλά για «δύο συνιστώντα κράτη -Ε/Κ και Τ/Κ- και ένα κοινό κράτος». Δηλαδή εγκαθιδρύει τρεις νέες κρατικές οντότητες.

 

· Το «Νέο Κράτος» θα έχει άλλο όνομα, άλλη σημαία, άλλο ύμνο και εντελώς διαφορετική συνταγματική δομή.

 

· Ο χαρακτηρισμός «Νέα Κατάσταση Πραγμάτων» (new State of Affairs), σε συνδυασμό με την δημιουργία δύο επί μέρους «Συνιστώντων Κρατών», καμιά σχέση ή ομοιότητα έχει με την υπάρχουσα Κυπριακή Δημοκρατία.

 

· Το νέο «Κράτος» δημιουργείται με «Συμφωνία Εγκαθίδρυσης» (Foundation Agreement). Τέτοια Συμφωνία, μόνο νέο κράτος μπορεί να αφορά.

 

Το ότι όμως «άλλα είναι που αποσκοπούνται» αποδεικνύεται και από το Άρθρο 17 του «Σχεδίου Συντάγματος του Νέου Κράτους», το οποίο -σε πλήρη αντίθεση με τα όσα ορίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση- επισημοποιεί την απ΄ευθείας σχέση με την ΕΕ, τόσο του «Κοινού Κράτους» όσο και των δύο «Συνιστώντων Κρατιδίων».

 

Πριν από μερικές μέρες, κάποιος των Η.Ε. μας πληροφόρησε χαζο-χαρούμενα για το «ποιά θα είναι η Σημαία του Κράτους Ανάν». «ΕΝΑ ΡΕΖΙΛΙΚΙ» θα είναι «η Νέα Σημαία», διότι έτσι απεφάσισαν οι Εγγλέζοι, ενθαρρυνόμενοι από τους Τούρκους αλλά και από κάποιους συγκεκριμένους δικούς μας. Τον ρόλο τους ίσως να έπαιξαν και «τα γνωστά ζεϊμπέκικα, που χόρεψαν Έλληνες για να διασκεδάσουν οι Τούρκοι».

 

Προχθές, μάθαμε ότι συμφωνήθηκε και η μελωδία του «Νέου Εθνικού Ύμνου». Φανταζόμαστε πως «τους Στίχους θα τους γράψουν και θα τους τραγουδήσουν μαζί και από κοινού, συγκεκριμένοι Έλληνες και Τούρκοι καλλιτέχνες»...Θα δούμε!

 

Κατά τα άλλα, οι «κακώς νοούμενοι Εκσυγχρονιστές» επιμένουν να διαδίδουν ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία δεν καταργείται, αλλά δήθεν μετεξελίσσεται...». Και είναι περίεργο, διότι πρόκειται για έξυπνους -κατά τα άλλα- ανθρώπους...

 

 

Ερώτημα 2ο: «Που οδηγεί το Σχέδιο με τις Πρόνοιες περί Κυριαρχίας, Ιθαγένειας και Εδάφους»;

 

Αναφορικά με τη Κυριαρχία, το Σχέδιο προνοεί ότι «το Νέο Κράτος θα έχει μία Κυριαρχία», αλλά και ορίζει ότι «η ενάσκηση των εξουσιών των Συνιστώντων Κρατών θα ασκείται κυριαρχικά». Δηλαδή καθιερώνει 3 Κυριαρχίες «μία για το Κοινό Κράτος και ανά μία για τα 2 Κρατίδια».

 

Αναφορικά με την Ιθαγένεια, το Σχέδιο προνοεί «για μία Κοινή Ιθαγένεια», αλλά και υποχρεώνει τον κάθε Πολίτη «σε μία επιπλέον ιθαγένεια του ενός από τα δύο Συνιστώντα Κράτη». Δηλαδή καθιερώνει 2 Ιθαγένειες για τον κάθε Κύπριο Πολίτη, μία του Κοινού Κράτους και μία ανάλογα με το εάν είναι Ε/Κ ή Τ/Κ.

 

Αναφορικά με το Εδαφικό, το Σχέδιο προνοεί «Χάρτη», ο οποίος «αποδίδει στο Τ/Κ Συνιστόν Κράτος 28.5% του εδάφους της σημερινής Κυπριακής Δημοκρατίας, σαφώς οριοθετημένο».

 

Με αυτές τις πρόνοιες, το «Σχέδιο» νομιμοποιεί τα συστατικά εκείνα στοιχεία που χρειάζονται για να δοθεί Διεθνής Οντότητα στο Κατεχόμενο Έδαφος.

 

Για τα τελευταία 30 χρόνια, το Βόρειο Κομμάτι της Κυπριακής Δημοκρατίας κατακρατείται ΠΑΡΑΝΟΜΑ, ως προϊόν της παράνομης Εισβολής και της παράνομης Κατοχής. Και είναι γι’ αυτό τον λόγο, που τα Κατεχόμενα Εδάφη αποκαλούνται «Ψευδοκράτος», το οποίο κανένα αξιοπρεπές Κράτος αναγνωρίζει.

 

Εάν τα στοιχεία «Κυριαρχία, Ιθαγένεια και Έδαφος» νομιμοποιηθούν, το «Ψευδοκράτος» θα γίνει Κράτος και θα δικαιούται πλέον -οποιαδήποτε στιγμή το επιθυμήσει- να απαιτήσει Διεθνή Αναγνώριση.

 

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι -με τις συγκεκριμένες πρόνοιες- το «Σχέδιο Λύσης» θέτει και νομιμοποιεί τις βάσεις για δύο Κράτη.

 

 

Ερώτημα 3ο: «Με ποιο τρόπο το Σχέδιο εκφυλίζει όλες τις Εξουσίες του Κράτους» ;

 

Η εικόνα είναι προκλητικά σαφής:

 

Στο «Κοινό Κράτος», δηλαδή εκείνο που όφειλε να εκφράζει την οντότητα της Πολιτείας, το «Σχέδιο» αναθέτει σαφώς υποβαθμισμένες εξουσίες, ενώ την ίδια ώρα καθιστά τα «Συνιστώντα Κρατίδια» απολύτως κυρίαρχα, με δικαίωμα αρνησικυρίας (δηλαδή VETO) πάνω σε κάθε ανεξαίρετα έκφραση της Εκτελεστικής και της Νομοθετικής εξουσίας.

 

Αξίζει να εντοπιστεί η πρόνοια αναφορικά με την «εκ περιτροπής Προεδρεία και Αντιπροεδρεία ανά 10μηνο», καθώς και οι πρόνοιες περί «Δικαστικής Εξουσίας» όπου, με μιά πρωτάκουστη ρύθμιση, το Ανώτατο Δικαστήριο θα απαρτίζεται από 3 Ε/Κ, 3 Τ/Κ και 3 Ξένους Δικαστές, οι οποίοι -Ξένοι- θα έχουν μία ψήφο. Όταν δηλαδή θα διαφωνούν μεταξύ τους οι 3 Ε/Κ και οι 3 Τ/Κ και θα ισοψηφούν, η απονομή της Δικαιοσύνης στο «Νέο Κράτος Ανάν» θα απονέμεται από τη μία ψήφο των 3 Ξένων Δικαστών.

 

Το κείμενο του «Σχεδίου» δεν αφήνει καμιά αμφιβολία ότι, με τον εκφυλισμό του «Κοινού Κράτους» και την ανάθεση των ουσιαστικών Εξουσιών στα «δύο Κρατίδια», επιδιώκει την εγκαθίδρυση «δύο Νέων Κρατικών Οντοτήτων».

 

 

Ερώτημα 4ο: «Πως θα αρχίσει η Λειτουργία του Νέου Κράτους Ανάν»;

 

Για τα πρώτα 2-3 χρόνια, το «Νέο Κράτος» θα διέπεται από μια σειρά ούτω καλούμενων «Μεταβατικών Διατάξεων», οι οποίες μπορούν άνετα να χαρακτηριστούν ως «διεθνές ανέκδοτο».

 

Αναφέρουμε μόνο εκείνη που καθορίζει ότι «θα υπάρχει Συμπροεδρεία του Ε/Κ και του Τ/Κ ηγέτη» και ότι «η πρωτοκαθεδρία μεταξύ των Συμπροέδρων θα εναλλάσσεται ανά μήνα». Δηλαδή, όταν θα μας ρωτούν «ποιός είναι ο Πρόεδρος του Κράτους σας», εμείς θα πρέπει να απαντούμε: «Κοιτάξτε, ο Πρόεδρος μας είναι 2. Επιτρέψτε όμως να βεβαιωθώ ΤΙ ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ, για να σας πω με ακρίβεια ποιός προεδρεύει αυτή τη στιγμή»!

 

Εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση αποδεχτεί τέτοια και χειρότερα, εκείνο που από την 1η Μαίου θα ενταχθεί δεν θα είναι το Κράτος της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά «μιά εκτρωματική Πολιτεία-μαϊμού, με ανύπαρκτη υπόσταση και ανύπαρκτη διεθνή αξιοπρέπεια».

 

 

Ερώτημα 5ο: «Με ποιο τρόπο το Σχέδιο Λύσης αφανίζει τα Ανθρώπινα Δικαιώματα»;

 

Το «σχέδιο Λύσης» καθορίζει ότι «τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες προστατεύονται, υπό την επιφύλαξη των άλλων ρητών διατάξεων της Συμφωνίας Εγκαθίδρυσης και του Συντάγματος».

 

Ας δούμε λίγα παραδείγματα από αυτές τις «ρητές διατάξεις» που ο κ. Ανάν τις θέλει να είναι πάνω από τα Ανθρώπινα Δικαιώματα:

 

 

1ο Παράδειγμα:

Από το σύνολο των Προσφύγων -που είναι το 1/3 του Κυπριακού Πληθυσμού- θα δικαιούνται να επιστρέψουν το 21% τμηματικά, μέσα σε διάστημα 21 ετών.

 

Όσοι από αυτούς ζήσουν για να επιστρέψουν, θα έχουν το δικαίωμα να επανα-εγκατασταθούν στο κλεμμένο σπίτι τους, νοουμένου ότι εκεί που θα κατοικήσουν δεν θα υπερβαίνουν το 20% σε σχέση με όσους θα έχουν την αντίθετη με αυτούς Ιθαγένεια.

 

Με λίγα λόγια και απλή αριθμητική «στα σπίτια και τις περιουσίες τους θα επανέλθουν όλοι οι γνήσιοι Τ/Κ Πρόσφυγες, αλλά από τους Ε/Κ Πρόσφυγες μόνο το 21% θα επιστρέψει. Αυτό γίνεται, για να μπορέσουν να νομιμοποιηθούν στα σπίτια του υπόλοιπου 79% των Ε/Κ Προσφύγων οι ΕΠΟΙΚΟΙ».

 

 

2ο Παράδειγμα:

Με ένα συνδυασμό από «ρητές διατάξεις», νομιμοποιούνται άμεσα όλοι οι Έποικοι που ευρίσκονται σήμερα στο Νησί, πλείστοι των οποίων είναι Αξιωματικοί του Τουρκικού Στρατού Κατοχής ή/και εγκληματίες Κοινού Ποινικού Δικαίου. Οι ίδιες «ρητές διατάξεις» παρέχουν και την ευχέρεια «για εισαγωγή οποιουδήποτε επιπλέον αριθμού Εποίκων στο μέλλον».

 

 

Και ένα 3ο Παράδειγμα:

Ρητά και πάλιν προνοείται ότι «όσοι δεν θα επανακτήσουν τις περιουσίες τους θα αποζημιωθούν με «ομόλογα», που υπολογίζεται ότι θα τα εξαργυρώσουν μέσα σε περίπου 50 χρόνια. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι «οι ρητές αυτές διατάξεις παραλείπουν επιμελώς να καθορίσουν τον τρόπο υπολογισμού της αξίας των περιουσιών, αλλά και το κατά πόσο «τα ομόλογα αυτά θα είναι μεταβιβάσιμα στους κληρονόμους των Προσφύγων».

 

Με λίγα λόγια, εγώ -που είμαι σήμερα 58 ετών- για να εισπράξω την όποια αξία της περιουσίας που έχασα όταν ήμουν 28 ετών, θα πρέπει να ζήσω μέχρι που να γίνω 108 ετών. Εάν μέχρι τότε κάνω το λάθος να πεθάνω, είναι αμφίβολο εάν την αποζημίωση θα την δικαιούνται «τα νεότατα Παιδιά μου», που τότε θα είναι ηλικίας 85 ετών.

 

Υπάρχει όμως και η κουτοπόνηρη παγίδα στην όλη ιστορία, που είναι η πρόνοια ότι «όλοι οι περιορισμοί που επιβάλλονται θα αρθούν, όταν η Τουρκία ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

 

Με αυτή τη πρόνοια το «Σχέδιο Ανάν» προσπαθεί να εξαπατήσει και την Ευρωπαϊκή Ένωση, για να αποδεχθεί τον αφανισμό των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «ως δήθεν προσωρινή απόκλιση από το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο». Γιατί βέβαια, εάν θα προβλέπαμε κάποια ημερομηνία για την Ένταξη της Τουρκίας στην Ευρώπη, λογικά θα λέγαμε ότι «αυτό θα συμβεί στις 35 Αυγούστου ή -στα Κυπριακά- την Κότσιηνη Πέφτη…».

Αυτές είναι οι βασικές πρόνοιες, Κυρίες και Κύριοι, με τις οποίες το «Σχέδιο Λύσης Ανάν» κατοχυρώνει τα Ανθρώπινα Δικαιώματα για Επιστροφή, για Ελεύθερη Εγκατάσταση και για Απόλαυση των κλεμμένων Περιουσιών. Συντάχθηκαν με τέτοιο τρόπο, ώστε «να νομιμοποιείται η παράνομη Εισβολή, η παράνομη Κατοχή και το Διεθνές Έγκλημα του Εποικισμού» αλλά και με σκοπό «την εξουθένωση και τον χρονικό αφανισμό των νομίμων δικαιούχων».

 

 

Ερώτημα 6ο: «Πόσο θα είναι το Οικονομικό Κόστος αυτής της Λύσης»;

Το ερώτημα έχει 2 παραμέτρους: Από τη μια είναι «οι Οικονομικές Επιπτώσεις που αυτή η Λύση θα έχει επί των επί μέρους Κλάδων της Κυπριακής Οικονομίας» και από την άλλη είναι «το Κόστος για την Εφαρμογή και τη Συντήρηση της Λύσης».

 

Το θέμα παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Επειδή όμως, μια σε βάθος ανάλυση θα χρειαζόταν πολλές ώρες, οφείλω να περιοριστώ στα εξής επιγραμματικά:

 

Αρχίζοντας από τις αρνητικές επιπτώσεις που αυτή η «Λύση» θα επιφέρει σε ολόκληρη την Κυπριακή Οικονομία, θα αναφέρω απλώς ότι από τη μια το γεγονός ότι «το Σχέδιο Λύσης αποδίδει στο Τ/Κ Κρατίδιο το φυσικά πλουσιότερο κομμάτι του Κυπριακού Εδάφους, που περιλαμβάνει και ολόκληρη την υπέροχη Βόρεια Ακτή του Νησιού» και από την άλλη το γεγονός ότι «αποδίδεται στα 2 Κρατίδια πλήρης Διοικητική Αυτοτέλεια χωρίς κανένα Κεντρικό Συντονισμό», τα 2 Κρατίδια θα οδηγηθούν σε ένα χωρίς προηγούμενο οικονομικό ανταγωνισμό, με προφανές αποτέλεσμα «την κατάρρευση και των 2 οικονομιών».

 

Όσον αφορά «το κόστος για την Εφαρμογή και τη Συντήρηση της Λύσης», η σε βάθος Μελέτη που έγινε από το Γραφείου Προγραμματισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας απέδειξε ότι, για την Εφαρμογή της «Λύσης» θα χρειαστούν περίπου 27 δις ΕΥΡΩ και για τη Συντήρηση της περίπου 1 δις ΕΥΡΩ κάθε χρόνο.

 

Πού θα τα βρούμε αυτά τα χρήματα; Από τους Διεθνείς Δωρητές, όπως διάφοροι Επώνυμοι διαφημίζουν; Δηλαδή θα καταντήσουμε το Κράτος μας «ζητιάνο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου», όπως κατάντησε η Γιουγκοσλαβία; Να υποδουλώσουμε, δηλαδή, την Ύπαρξη και τη Βούληση μας χάριν της καθημερινής ελεημοσύνης των Δωρητών; Και θα είμαστε με αυτό τον τρόπο «Αξιοπρεπές και Ισότιμο Κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης»; Δεν νομίζω…

 

 

Και ένα τελευταίο -το σοβαροτερο ίσως- Ερώτημα: «Με ποιο τρόπο το Σχέδιο Λύσης εξουδετερώνει την Ασφάλεια του Κράτους»;

 

Με 3 πρόνοιες:

 

1. Το «Σχέδιο» προβλέπει ΔΙΚΑΙΩΜΑ για Μονομερή Στρατιωτική Επέμβαση της Τουρκίας σε οποιοδήποτε σημείο της Νήσου, σε περίπτωση διασάλευσης της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Και όλοι βέβαια γνωρίζουμε «πόσο εύκολο είναι για την Τουρκία να προκαλέσει μια τέτοια διασάλευση και να επέμβει».

 

2. Το «Σχέδιο» προβλέπει τη παραμονή στο Νησί ΙΣΟΥ αριθμού ελληνικών και τουρκικών στρατευμάτων (6,000) με όμοιο οπλισμό. Και όλοι βέβαια γνωρίζουμε «πόσο μεγάλη σημασία έχει η απόσταση από τον ανεφοδιασμό, σε περίπτωση σύρραξης» (40 μίλια η Τουρκία, 400 η Ελλάδα). Εάν συμβεί, το ελληνικό απόσπασμα θα εξουδετερωθεί με ευκολία και η Κύπρος θα αλωθεί ολόκληρη και τελειωτικά, διότι «η Ελλάδα θα είναι και πάλιν...μακριά».

 

3. Το «Σχέδιο» προβλέπει την ΔΙΑΛΥΣΗ της Εθνικής Φρουράς, δηλαδή τον αφανισμό της Κυπριακής Άμυνας και τον εγκλωβισμό του Νησιού στη «Επικυριαρχία της Τουρκίας».

 

 

Υπάρχει βέβαια και η θεωρία, που ακούσαμε από πολύ επίσημα χείλη, ότι «με την Διάλυση της Εθνικής Φρουράς θα εξοικονομήσουμε πολλά χρήματα...».

 

Προς αυτούς τους ανεγκέφαλους λέμε ότι: «Δεν υπάρχει άνθρωπος που να επιθυμεί τον Πόλεμο, αλλά και δεν υπάρχει εχθρός που θα σεβαστεί ή θα λυπηθεί μια Ανοχύρωτη Πολιτεία».

 

 

Το ζήσαμε, το ξέρουμε και -καλά θα κάνουν- όλοι οι ανεγκέφαλοι (επώνυμοι και μη) να το καταλάβουν: «Η Κυπριακή Δημοκρατία οφείλει να διατηρήσει την οντότητα της και συνεπώς -όπως και κάθε άλλη αξιοπρεπής Πολιτεία- θα πρέπει να διαθέτει διαρκώς αξιόπιστη και αποτελεσματική αποτρεπτική ισχύ.

 

 

Αγαπητοί Φίλοι,

 

Πειθαρχώντας στο χρόνο, οφείλω να καταλήξω:

 

Με το «Σχέδιο Λύσης Ανάν» η Κύπρος θα είναι στο έλεος της Τουρκίας και των Εποίκων. Θα έχει αλλοιωθεί κατάφορα το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο -σε βάρος μόνο της Κύπρου από όλα τα Κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης- και θα έχει καταργηθεί η ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, που είναι και ο μοναδικός λόγος για τον οποίο επιδιώξαμε και πετύχαμε -με κόπο, κόστος και αγωνία 30 ετών- την Ένταξη στην Ενωμένη Ευρώπη.

 

Σε 40 μέρες (στις 20 Απριλίου), οι Ε/Κ και οι Τ/Κ θα κληθούν να αποφασίσουν χωριστά -αλλά τελεσίδικα και οριστικά, με ένα «ΝΑΙ» ή ένα «ΟΧΙ»- εάν αποδέχονται ή απορρίπτουν την «Τελική μορφή αυτού του Σχεδίου».

 

Εάν το αποτέλεσμα και των δύο Δημοψηφισμάτων είναι «ΝΑΙ», η Κυπριακή Δημοκρατία θα παύσει να υπάρχει και θα αντικατασταθεί αμέσως από το «Νέο Μόρφωμα».

 

Εάν το αποτέλεσμα έστω και ενός από τα Δημοψηφίσματα είναι «ΟΧΙ», το «Σχέδιο Λύσης Ανάν» θα θεωρηθεί ανύπαρκτο, το Κυρίαρχο Κράτος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα ενταχθεί την 1η Μαίου με αλώβητο το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο και η ευρωπαϊκή πλέον Κυπριακή Δημοκρατία θα μπορέσει να επιδιώξει «μια Υγιή Λύση για το Κυπριακό Θέμα», βασισμένη πάνω στις Θεμελιώδεις Ευρωπαϊκές Αρχές Δικαίου και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

 

Προτού οι Έλληνες-Κύπριοι πούμε «ΝΑΙ ή ΟΧΙ», θα πρέπει να κατανοήσουμε τι είναι αυτό «το Σχέδιο» και γιατί οι Εχθροί της Κυπριακής Δημοκρατίας προσπαθούν να μας το επιβάλουν, 10 μέρες πριν από την Ένταξη μας στην Ευρώπη».

 

Θα πρέπει όμως επίσης να αντιληφθούμε, ότι γι’ αυτή την συγκεκριμένη Ψήφο μας δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε σε κανένα Κόμμα και σε καμιά σκοπιμότητα να μας επηρεάσει, διότι απλούστατα «αυτό το ΝΑΙ ή αυτό το ΟΧΙ» δεν αφορά κανένα Κόμμα και κανένα Ξένο, αλλά θα καθορίσει μια για πάντα την Τύχη των Ανθρώπων που εμείς φέραμε στο Κόσμο για να ζήσουν σ’ αυτή την Μικρή Πολιτεία. Προτού λοιπόν πέσει αυτή η Ψήφος, θα πρέπει όλοι να απαντήσουμε ένα απλό ερώτημα: Τι αγαπάμε περισσότερο; Το όποιο Κόμμα, τους όποιους Ξένους ή τα Παιδιά μας;

 

 

Κυρίες και Κύριοι,

 

Πιστεύω ότι η Αξιοπρέπεια και η παραπέρα Πορεία της Κυπριακής Δημοκρατίας, του Ελληνισμού και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα θεμελιωθούν με σιγουριά πάνω στο βροντερό «ΟΧΙ», που ο Ελληνικός-Κυπριακός Λαός θα καταθέσει σε λίγες μέρες.

 

Με αυτή την πίστη και αυτή την ευχή, θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου για την υπομονή σας να με ακούσετε.

 

Σας ευχαριστώ πολύ.

 


 

«Σχέδιο Λύσης Ανάν»: ΟΧΙ για 7 βασικούς Λόγους

Σημερινή, 28 Μαρτίου 2004

 

Του Πάνου Ιωαννίδη*

ΟΧΙ διότι το «Σχέδιο» στοχεύει την κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας πριν από την 1η Μαΐου, διότι μετά:

• Το Κυρίαρχο Κράτος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα αποτελεί ισότιμο Μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης,

• η Τουρκία θα κατέχει παράνομα όχι μόνο μέρος του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης,

• οι αδικημένοι θα είναι όχι μόνο ο Κυπριακός Λαός, αλλά τα 510 εκατομμύρια Ευρωπαίων Πολιτών,

• οι Βρετανικές Βάσεις στο Νησί θα αμφισβητούνται διεθνώς,

• η Τουρκία -εάν επιθυμεί να συνομιλεί με την Ευρώπη- θα πρέπει να αναγνωρίσει την ευρωπαϊκή πλέον Κυπριακή Δημοκρατία,

• αλλά επίσης -από την 1η Μαΐου και μετά- η Λύση του κυπριακού θέματος θα οφείλει εξ ορισμού να βασίζεται επί των Θεμελιωδών Αρχών Δικαίου και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που θεμελιώνουν την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΟΧΙ διότι το «Σχέδιο» με τα όσα ορίζει περί Κυριαρχίας, Ιθαγένειας και Εδάφους νομιμοποιεί όλα τα στοιχεία που χρειάζεται το ψευδοκράτος για να γίνει Κράτος και να δικαιούται να απαιτήσει Διεθνή Αναγνώριση.

ΟΧΙ διότι το «Σχέδιο» εκφυλίζει την Εκτελεστική, τη Νομοθετική και τη Δικαστική Εξουσία, και αναγνωρίζει στα «δύο Κρατίδια» δικαίωμα VETO για κάθε πράξη, άσχετα από τη βούληση της Πλειοψηφίας.

ΟΧΙ διότι το «Σχέδιο» με τη πρόνοια περί «συμπροεδρίας» εξευτελίζει τη διεθνή αξιοπρέπεια της Κυπριακής Πολιτείας.

ΟΧΙ διότι το «Σχέδιο» με τους περιορισμούς για Επιστροφή, Επανεγκατάσταση και Απόλαυση της Περιουσίας αφανίζει τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και νομιμοποιεί την παραμονή των ΕΠΟΙΚΩΝ στα κλεμμένα σπίτια των Ελλήνων της Κύπρου.

ΟΧΙ διότι το «Σχέδιο» νομιμοποιεί τους ΕΠΟΙΚΟΥΣ που ευρίσκονται σήμερα στο Νησί, πλείστοι των οποίων είναι αξιωματικοί του Τουρκικού Στρατού Κατοχής και εγκληματίες Κοινού Ποινικού Δικαίου, αλλά και δίνει την ευχέρεια για εισαγωγή ανεξέλεγκτου αριθμού ΕΠΟΙΚΩΝ στο μέλλον. Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, οι Τούρκοι ΕΠΟΙΚΟΙ θα είναι περισσότεροι από του νόμιμους πολίτες της Κύπρου.

ΟΧΙ διότι το «Σχέδιο» για να εφαρμοστεί και να συντηρηθεί θα οδηγήσει την κυπριακή οικονομία σε κατάρρευση.

ΟΧΙ διότι το «Σχέδιο» παραχωρεί ΔΙΚΑΙΩΜΑ για Μονομερή Στρατιωτική Επέμβαση της Τουρκίας σε οποιοδήποτε σημείο της Νήσου και προβλέπει ΔΙΑΛΥΣΗ της Εθνικής Φρουράς, δηλαδή αφανισμό της Κυπριακής Άμυνας και εγκλωβισμό της Κύπρου στη Επικυριαρχία της Τουρκίας.

Η Αξιοπρέπεια και η παραπέρα Πορεία της Κυπριακής Δημοκρατίας, του Ελληνισμού και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα θεμελιωθούν πάνω στο βροντερό «ΟΧΙ», που ο Ελληνικός Κυπριακός Λαός θα καταθέσει στις 20 Απριλίου 2004.

· Νομικός - Βιομήχανος, πρόσφυγας από την Αμμόχωστο

 


 

Ο τάφος, η ταφόπετρα, οι νεκροθάφτες και η νεκρανάσταση...

Σημερινή, 4 Απριλίου 2004

 

Του Πάνου Ιωαννίδη

Δεν χρειάζονται πλέον λεπτομέρειες, γιατί ο Κόσμος ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΗΚΕ, ΚΑΤΑΛΑΒΕ και ήδη ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ.

Ο Κόσμος γνωρίζει πλέον πολύ καλά, ότι «τα διάφορα Σχέδια Λύσης Ανάν»:

• ΚΑΤΑΡΓΟΥΣΑΝ την Κυπριακή Δημοκρατία και ΘΕΜΕΛΙΩΝΑΝ 2 Κράτη, παραχωρώντας 29% ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ στη Τουρκία,

• Έδιναν VETO στη Τουρκία για κάθε Πολιτειακή Πράξη,

• ΡΕΖΙΛΕΥΑΝ ΔΙΕΘΝΩΣ την Κυπριακή Πολιτεία,

• ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΝΑΝ όλα τα Ανθρώπινα Δικαιώματα,

• ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ όλους τους εποίκους και επέτρεπαν τη μελλοντική εισαγωγή ΟΣΩΝ θα επιθυμούσε η Τουρκία,

• ΟΔΗΓΟΥΣΑΝ την Κυπριακή οικονομία σε κατάρρευση,

• ΔΙΕΛΥΑΝ την άμυνα και ΕΠΕΤΡΕΠΑΝ στην Τουρκία να επέμβει όποτε ήθελε από τον Απόστολο Ανδρέα

μέχρι την Πάφο,

• ΑΦΑΝΙΖΑΝ την ευρωπαϊκή προοπτική της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Κόσμος γνωρίζει πλέον ότι «τα διάφορα Σχέδια Λύσης Ανάν» ΑΝΟΙΓΑΝ ΤΟN ΤΑΦΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και ότι «το Τελικό Σχέδιο Λύσης Ανάν» ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΤΑΦΟΠΕΤΡΑ...

Όμως, τώρα ο Κόσμος γνωρίζει και κάτι ακόμα:

Ότι υπάρχουν «εκείνοι οι μερικοί Έλληνες» που υποτάσσονται στο «Τελικό Σχέδιο Λύσης Ανάν», άσχετα εάν ο στόχος και ο σκοπός του είναι η υποβάθμιση των ΕΛΛΗΝΩΝ.

Είναι οι ίδιοι εκείνοι ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΕΣ, που ήσαν έτοιμοι να υποταχθούν και στην Κοπεγχάγη και στη Χάγη και οπουδήποτε, φτάνει να εκπλήρωναν την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ που είχαν αναλάβει και που ΕΙΧΑΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ και ΜΕ ΒΟΥΝΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΩΝ για 15 ολόκληρα χρόνια...

ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ γι’ αυτό και δεν τους σεβόμεθα, αλλά τους περιφρονούμε...

Στις 11 Απριλίου θα γιορτάσουμε την ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ...

Στις 24 Απριλίου θα γιορτάσουμε τη ΝΕΚΡΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡATIΑΣ και θα αποκαταστήσουμε ΒΡΟΝΤΕΡΑ τη χαμένη της αξιοπρέπεια...

Την 1η Μαΐου 2004 θα εντάξουμε την ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ στην Ενωμένη Ευρώπη και θα χαράξουμε την πολιτισμένη, δίκαιη και ορθή Πορεία για τον Τόπο και τα Παιδιά μας...

 

 

 

 


Αφιέρωμα στο Σχέδιο Ανάν του ηλεκτρονικού περιοδικού Αντίβαρο

http://www.oxistosxedioanan.com

http://www.antibaro.gr