2.4.2004

Αξιότιμε Κύριε Κωνσταντίνο Καραμανλή,

Καταρχήν επιθυμώ να σας συγχαρώ για την πρόσφατη εκλογική σας νίκη και εύχομαι να έχετε το κουράγιο να λύσετε τα προβλήματα της χώρας με τον σωστότερο τρόπο.

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Ο πατέρας μου πριν αρκετά χρόνια ταξίδεψε ενάμιση μήνα, και μαζί του αρκετοί άλλοι Ελληνοκύπριοι, να πάει στην Αμερική τότε για να δουλέψει γιατί στην Κύπρο δεν υπήρχαν δουλειές. Άλλοι από τους συνταξιδιώτες του τον συνόδευσαν στην Αμερική άλλοι πήγαν στην Αγγλία, Νότιο Αφρική και αλλού. Δούλεψαν στις χώρες που του φιλοξένησαν και αφού μάζεψαν λίγα χρήματα επέστρεψαν πίσω στην Κύπρο και επένδυσαν αυτά τα χρήματα στο τόπο τους. Ο πατέρας μου έκτισε ένα σπίτι στο Καραβά επαρχία Κερύνειας από όπου και κατάγομαι και άνοιξε ένα ραφείο παράλληλα με τις γεωργικές εργασίες του ως λεμονοπαραγωγός, για να βοηθήσει την οικογένεια οικονομικά. Ναι τολμώ να ρωτήσω εάν έστω και ένας Τουρκοκύπριος τόλμησε να κάνει κάτι τέτοιο....το μόνο που θέλουν είναι να τους δίνουν αυτό κάνουν και εάν δεν τους δώσεις τα αρπάζουν.

Δεν επισκέπτομαι κύριε πρωθυπουργέ μου το Καραβά και ούτε πρόκειται να τον επισκεφτώ γιατί αυτά εκεί μου ανήκουν είναι δικά μου, και δεν θέλω να τα επισκεφτώ ως τουρίστας ή να πάω εκεί για τρεις μέρες να με κεράσουν οι κλεπταποδόχοι καφέ και γλυκό από την περιουσία μου, αλλά τα θέλω πίσω από τους κλέφτες της Ανατολίας. Δεν νικήθηκα σε κανένα πόλεμο του 1974 γιατί δεν έγινε τέτοιος πόλεμος, δεν κήρυξε τον πόλεμο ενάντια στην Κύπρο η Τουρκία αλλά ήλθε ως εγγυήτρια δύναμης όπως διαλαλούσε και έπρεπε να έχει εγκατάλειψη την χώρα αφού το πραξικόπημα τελείωσε.

Δεν ψηφίζω κανένα σχέδιο Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων εθνών γιατί πιστεύω είναι άδικα γιατί προέρχονται από την ίδια πηγή με αυτό της Ζυρίχης 1960 και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ο ελληνισμός είναι ένας λαός που πρόσφερε και προσφέρει στην διεθνή νομιμότητα και πολιτισμό αλλά είναι και ένα έθνος υπό εξαφάνιση και πιστεύω έτσι πρέπει να μας αντιμετωπίζουν. Δεν μου επιτρέπει η συνείδηση μου να δώσω τους τάφους των προγόνων μου την περιουσία τους με την υπογραφή μου και την ψήφο μου δεν θα μπορώ να τους αντιμετωπίσω μετά.

Εύχομαι με όλα αυτά να σε προβλημάτισα και εσένα και όλους όσοι θα διαβάσουν την επιστολή μου αυτή.

Με φιλικότατους χαιρετισμούς

Μάριος Κ Δαμασκηνός

Καραβάς Κερύνεια

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ Η ΚΕΡΥΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΠΟΤΑ ΑΚΟΜΑ....ΓΙΑΤΙ;

 

 


Αφιέρωμα στο Σχέδιο Ανάν του ηλεκτρονικού περιοδικού Αντίβαρο

http://www.oxistosxedioanan.com

http://www.antibaro.gr