Η πορεία του «Δούρειου Ίππου» σταματά στην Κύπρο.

Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας

Εάν και εφόσον το πατριωτικό και δίκαιο ανάστημα του Προέδρου της Κύπρου κ. Τάσου Παπαδόπουλου μείνει ακάθεκτο και ξεπεράσει όλες τις τρικλοποδιές και συμπληγάδες, εκβιασμούς, πιέσεις και παροτρύνσεις, μέχρι στις 24 τ’ Απρίλη, τότε θα μπορούμε να λέμε ότι η Κύπρος έχει έναν πραγματικό ηγέτη. Έναν ηγέτη και έναν υγιή ελληνοκυπριακό λαό που δεν θα χρειάζεται πλέον να στηρίζεται σε ευρωυποσχέσεις, σε εξωκυπριακά πολιτικά ανδρείκελα, σε εξανδραποδισμένες κυβερνήσεις και σε αντιδημοκρατικούς Οργανισμούς, όπως τα ΜΜΕ, ο ΟΗΕ, το ΝΑΤΟ η Ε.Ε., και βεβαίως σ’ αυτή την τούρτα και οι αμερικανοβρετανοί, που είναι ο κατασκευαστές και οι υπεύθυνοι και αποτελούν το σάπιο κερασάκι. Αναφέραμε και τα ΜΜΕ, διεθνή και ελληνικά, διότι, και δυστυχώς, αυτά λύνουν και δένουν, αυτά αποφασίζουν για την τύχη των λαών και αποτελούν τη γάγγραινα των αιώνων.

Το βροντερό ΟΧΙ του Κύπριου πρόεδρου, σε ό,τι αφορά το τριαντάχρονο δράμα του Κυπριακού λαού, τερματίζει ή θέτει εκτός λειτουργίας την πορεία του «Δούρειου Ίππου», τον γνωστό ως ΟΗΕ, ο οποίος λειτούργησε αντιδημοκρατικά και κατασταλτικά, σε ό,τι αφορά την ειρήνη και όχι μόνον για το Κυπριακό πρόβλημα αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο. Ο «Οδυσσέας» αυτού του Οργανισμό, (θα μπορούσαμε να το εντάξουμε σαν πρώτο γρανάζι στους μηχανισμούς της Νέας Τάξης Πραγμάτων) που δεν είναι παρά ο κατευθυνόμενος «πατριάρχης» κ. Ανάν, δε «σκόπευσε» στους σημερινούς κύκλωπες αλλά στους λαούς, όπως και στον Κυπριακό τον οποίο διατήρησε σε μια αναίσχυντη από κάθε άποψη δεκαετιών επετηρίδα.

Με όλα αυτά που διαδραματίστηκαν τις τελευταίες μέρες, από το χώρο της διασποράς δεν έχουμε παρά να εκφράσουμε την ικανοποίησή μας, έστω και αν αυτή περνά μέσα από συμπληγάδες και βομβαρδιστικές προπαγάνδες, να συγχαρούμε τον Κύπριο πρόεδρο και το λαό του και να δηλώσουμε ότι, όπως ήμασταν, θα είμαστε στο πλευρό του.

Εάν λοιπόν πάνε όλα καλά, το ελπίζουμε και το ευχόμαστε, καλά θα ήταν και ο «πατριάρχης» κ. Ανάν, ο οποίος εκ των πραγμάτων θα καταστεί ανεπιθύμητος για Γ.Γ. του ΟΗΕ, (ήδη είναι) ας φροντίσουν τα κράτη-μέλη να τον απαλλάξουν.

Παρεμπιπτόντως, σήμερα ο κ. Κόφι Ανάν έχει τα γενέθλιά του. Διατηρώντας το ανθρώπινο στοιχείο, ευχόμαστε στον Πολίτη κ. Κ. Ανάν χρόνια πολλά.

Εν κατακλείδι, χάρη σε τούτες τις μέρες θυμούμαστε το Γολγοθά και τους ήρωές του, το Χριστό και τα τότε κοράκια και βεβαίως τον πρωταγωνιστή Ιούδα, ο οποίος ήθελε και το σκύλο χορτάτο και την πίτα άκοπη. Δεν είμαστε σε θέση πόσους Ιούδες έχουμε σήμερα, πιστεύουμε αρκετούς, όμως είμαστε βέβαιοι ότι στον «Δούρειο Ίππο» του κ, Ανάν, ή αν θέλετε στο άρμα της Αμερικανοποίησης, συνοδηγός ήταν και η ελληνική εξωτερική πολιτική με πρωτεργάτη και σημερινό πρόεδρο του νέου κινήματος «Δημοκρατική παράταξη» Πασόκ, (αρχίζουμε και το ξεχνάμε) ο οποίος αμέσως έσπευσε να δηλώσει το υπέρ του:

«Ο κ. Παπανδρέου ανακοινώνοντας το «ΝΑΙ» στο σχέδιο Ανάν δήλωσε ταυτόχρονα ότι το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει οποιαδήποτε απόφαση του κυπριακού ελληνισμού και θα σταθεί δίπλα για την αξιοποίηση όλων των θετικών στοιχείων ή την αντιμετώπιση όλων των δυσκολιών που μπορεί να προκύψουν».

Να γιατί θυμηθήκαμε και το σκύλο και την πίτα, που λέει ο σοφός λαός μας, ο οποίος

δικαιολογημένα του στέρησε την εξουσία (την κουτάλα) και παρόλο τα πολιτικά χαστούκια που έφαγε, το Πασόκ, και παρόλο που ο «Δούρειος Ίππος» τερματίζει την πορεία του, ως νέος «Οδυσσέας» συνεχίζει να φωνάζει το «μεγάλο» του «ΝΑΙ».

Τέλος πιστεύουμε ότι η μεγαλόνησος της Αφροδίτης με τους καταπονεμένους Πολίτες της θα γιορτάσουν φέτος μια Λαμπρή Ανάσταση. Τόσο στους ελληνοκύπριους όσο και στους τουρκοκύπριους Πολίτες ευχόμαστε μ’ αυτή την ανάσταση κι αυτή η μεγαλόνησος μαζί να αναστηθεί.

Χρόνια Πολλά

Ε .Ε. Γερμανία Απρίλιος 08 2004 www.fasoulas.de <http://www.fasoulas.de/>

Vaios Fasoulas

Kraftsteinstr. 36

90556 Cadolzburg

Germany

Tel.: 0049 9103 / 2197

FAX: 0049 9103 / 74 21

<mailto:koziakas@fasoulas.de>

http:\www.fasoulas.de <www.fasoulas.de>

 

 

 

 


Αφιέρωμα στο Σχέδιο Ανάν του ηλεκτρονικού περιοδικού Αντίβαρο

http://www.oxistosxedioanan.com

http://www.antibaro.gr